V Stropkove prekonávajú problémy s dodávkou pitnej vody

31.03.2006 Stropkov

Prešov/Stropkov 31. marca (TASR) - Rozvodnený tok Ondavy pri Stropkove spôsobil problémy v dodávke pitnej vody do tohto okresného mesta a do niektorých obcí ...
Prešov/Stropkov 31. marca (TASR) - Rozvodnený tok Ondavy pri Stropkove spôsobil problémy v dodávke pitnej vody do tohto okresného mesta a do niektorých obcí v jeho okolí.

Podľa informácií riaditeľa závodu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a. s. , vo Svidníku Michala Kačmára potom, čo sa minuli zásoby vo vodojemoch, museli nasadiť na núdzové zásobovanie obyvateľstva tri cisternové vozidlá. Dnes ani v základných a stredných školách na území mesta neprebiehalo vyučovanie. K dnešnému poludniu bola obnovená dodávka vody v meste z asi 50 percent.
Problém vznikol tým, že v noci na štvrtok 30. marca prívalové vody zatopili lokalitu, v ktorej majú vodári studne na pitnú vodu. Kým stačili zásoby vo vodojemoch, bolo všetko v poriadku, keď sa však minuli, museli odstaviť vodovodnú sieť a dnes ju nanovo čistili.
Odstavili zdroje pitnej vody aj v obciach Bukovce, Miňovce a Olšava. Nedostatok pitnej vody v obciach pocítili len v Bukovciach, kde zabezpečili jej dodávku cisternou.
Hladina Ondavy už opadla, ale zdroje pitnej vody začnú naplno využívať až po ich dôkladnom vyčistení. Situáciu môže podľa riaditeľa skomplikovať už len nový príval vody.
 

Vyberte región